Jablonec nad Nisou: Platby nájmů v nebytových prostorách se odkládají

03.04.2020 10:02

Jablonečtí radní na svém pravidelném zasedání ve čtvrtek 2. dubna rozhodli odložit splatnost nájemného v nebytových prostorách, a to tak, že nájemné za duben, květen, červen a červenec bude splatné do 31. července 2020.

Jablonec nad Nisou: Platby nájmů v nebytových prostorách se odkládají
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

„Schválením odkladu neříkáme, že pokud nájemce bude chtít platit pravidelně měsíčně, tak že nesmí. Jen nabízíme možnost odkladu a uklidnění současné nejistoty mezi podnikateli,“ říká ekonomický náměstek Jablonce nad Nisou Milan Kouřil.

Splatnost dubnového, květnového, červnového a červencového nájmu si tak mohou odložit nájemci prostor a objektů pronajatých k sociálním účelům, zájmové spolky, nájemci s omezeným provozem v nouzovém stavu nebo ti, kteří museli kvůli vládním nařízením provozovny uzavřít, městské organizace.

Dalším vstřícným krokem města je odklad zvýšení nájemného za městské byty, které schválila rada města v únoru. O 20 % se mělo u smluvních vztahů uzavřených na dobu neurčitou zvyšovat od 1. července. Novým rozhodnutím radních se zvýšení nájemného v městských bytech posouvá na 1. leden 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …