Jablonec nad Nisou: Sociální služby se týkají každého

06.10.2019 11:49

Na dny od 7. do 13. října se v České republice koná jedenáctý ročník Týdne sociálních služeb. Připojí se k němu také Jablonec nad Nisou. Jeho součástí bude tentokrát také Kulatý stůl na téma Kompetence a propojování sociálních pracovníků, poskytovatelů sociálních služeb, zdravotníků, institucí a dalších pomáhajících profesí na území Jablonecka.

Jablonec nad Nisou: Sociální služby se týkají každého
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

V Týdnu sociálních služeb se otevřou dveře veřejnosti u mnoha poskytovatelů. „Diakonie ČCE, středisko Jablonec nad Nisou společně s Centrem sociálních služeb Jablonec nad Nisou pořádají 7. října ve spolkovém domě kulatý stůl na téma Kompetence a propojování sociálních pracovníků, poskytovatelů sociálních služeb, zdravotníků, institucí a dalších pomáhajících profesí na území Jablonecka,“ připomíná náměstek primátora pro oblast humanitní a sociální David Mánek s tím, že hlavním hostem bude Andrea Tajanovská, předsedkyně Profesního svazu sociálních pracovníků v sociálních službách, lektor Institutu vzdělávání Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR.

Sociální služby se týkají každého člověka. V České republice působí více než 2000 poskytovatelů sociálních služeb, které využívá přibližně 700 000 klientů a pracují v nich desetitisíce zaměstnanců. „Sociální služby jsou poskytované jednotlivcům, rodinám i skupinám obyvatel, nejčastěji seniorům, osobám se zdravotním postižením, ale i lidem, kteří jsou ohrožení sociálním vyloučením apod. Pomáhají lidem žít běžným životem – díky nim mohou pracovat, nakupovat, navštěvovat školy, aktivně trávit volný čas, starat se sami o sebe, svou domácnost apod.,“ říká Martina Semrádová, manažerka komunitního plánování jabloneckého magistrátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…