Jablonec nad Nisou: Soubor staveb na Anenském náměstí potrvá do 30. října

30.07.2020 9:15

Na 140 metrech vzniknou tři staveniště.

Jablonec nad Nisou: Soubor staveb na Anenském náměstí potrvá do 30. října
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

„To první potrvá jen tři dny, během kterých bude napojen stávající vodovod na provizorium položené od okružní křižovatky U Zeleného stromu až k hotelu Merkur,“ popisuje Roubíček. Druhé staveniště bude v ulici Fügnerova od ulice Budovatelů k mostu přes Lužickou Nisu.

„Zde se bude budovat nová kanalizace a kvůli výkopu bude odstraněna vozovka v celé šíři, proto bude tato část ulice Fügnerovy zcela uzavřená a část ulice od mostu k ulici Sadové bude obousměrná,“ doplňuje vedoucí odboru rozvoje Martin Jančík. Příjezd a výjezd ke krytému parkování bude možný vždy v jedné polovině vozovky, vyjíždět se bude do ulice Sadová. A třetí staveniště zabere polovinu ulice U Zeleného stromu od hotelu Merkur po most, překládat se tam bude plynovodní potrubí. Po dobu prací na Anenském náměstí bude parkoviště uzavřené.

Změní se objížďky

Ulicí Budovatelů bude možné jet od Liberce až k parkovišti před prodejnou DATART i k parkovišti na protější straně. Doprava z ul. Kostelní bude se stávajícím omezením možná stále do ulice Soukenná a střídavě do ulice Budovatelů. Do ulice U Zeleného stromu se bude moci vjíždět jen částečně, a to jen pro vjezd do ulic Dvorská a tzv. slepé komunikace, což je vjezd do dvora. Průjezd k okružní křižovatce možný nebude. Parkoviště na Anenském náměstí bude po dobu stavby uzavřené a jeho plocha bude sloužit pro potřeby stavby. Chodci nebudou moci přejít přes most v ulici U Zeleného stromu. Jako náhradní cesta budou sloužit ulice Soukenná nebo Dvorská, Lidická a 5. května. Po 15. srpnu se uzavírky a objížďky opět změní, a to dle skutečného postupu prací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…