Jablonec nad Nisou: Vodní záchrana zůstává na Tajvanu

14.03.2023 12:59 | Tisková zpráva

Vodní záchranáři v létě u jablonecké přehrady budou. Než získají stabilní základnu, najdou zázemí v mobilních buňkách na břehu Tajvanu v těsném sousedství s loděnicí TJ Delfín.

Jablonec nad Nisou: Vodní záchrana zůstává na Tajvanu
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Úhrada za pronájem buněk bude směřovat za městem. To ze svého rozpočtu za pronájem buňek včetně instalace zaplatí zhruba 100 tis. Kč korun za letní sezónu.

„Vedení města se shodlo, že o přítomnost vodních záchranářů u nádrže Mšeno v průběhu letní sezóny stojíme. Proto jsme okamžitě, jak jsme se dozvěděli, že dostali výpověď z dosavadního zázemí, začali jednat o náhradním prostoru,“ říká jablonecký náměstek primátora pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí

Město jednalo s vedením Vodní záchranné služby (VZS) o možnostech provizorního zázemí od konce minulého roku. Prověřovalo se několik variant možného umístění. Poslední společné jednání proběhlo v pátek 11. března na valné hromadě VZS, které se náměstek Chuchlík zúčastnil. „Debata to byla konstruktivní a vstřícná. Probrali jsme dvě varianty možného umístění prozatímního zázemí záchranářů a vysvětlil jsem důvody, proč město preferuje břeh Tajvanu,“ konstatuje Jakub Chuchlík.

Na stole byly dvě varianty, kde by provizorní zázemí vodních záchranářů v létě mohlo být. Záchranáři preferovali pozemek po shořelých Slunečních lázních, město zase břeh na Tajvanu.

„Na Tajvanu ve zděných toaletách má VZS už nyní sklad i vyčleněné sociální zařízení. To by se v lokalitě Slunečních lázní muselo provizorně budovat. Buňky by také byly v kolizi s budoucí stavbou nového řešení Slunečních lázní. Proto se vedení města rozhodlo umístit provizorní zázemí na břeh vedle loděnice TJ Delfín,“ vysvětluje náměstek s tím, že nyní je nutné se věnovat především rychlému řešení odpovídající stabilní základy.

Pro tu bylo dříve vybráno umístění na pozemku Povodí Labe u hráze vedle loděnice rychlostních kanoistů. Toto místo zatím město definitivně nezavrhlo, s ohledem na nutnost řešení lokality Slunečních lázní se však nyní připravuje záměr prověřit umístění VZS v rámci tohoto areálu, který patří městu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…