Jablonec nad Nisou: Z dražby vzešlo skoro dvacet tisíc korun

07.05.2016 11:34 | Zprávy

Téměř dvacet tisíc korun bylo na šeku, který ve středu v podvečer předal náměstek primátora Pavel Svoboda primáři dětského oddělení jablonecké nemocnice Petru Rotovi. Částka byla výtěžkem z aukce, která uzavřela výstavu dětských výtvarných prací.

Jablonec nad Nisou: Z dražby vzešlo skoro dvacet tisíc korun
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Statutární město Jablonec nad Nisou pořádá výstavu výtvarných prací, do které se letos zapojili žáci 14 mateřských a 11 základních škol, základní umělecké školy a DDM Vikýř, už devatenáct let. „Letošní téma se nabízelo samo – Co bych daroval svému městu ke 150. narozeninám,“ říká Lucie Kocourková z oddělení školství, kultury a sportu jabloneckého magistrátu.

„Jsem rád, že jsme se tu sešli v tak hojném počtu, protože naše peníze dnes poslouží dobré věci. Pomůžeme dovybavit dětské oddělení naší nemocnice a ještě se u toho určitě příjemně pobavíme,“ zahájil aukci primátor Petr Beitl.

„Výtěžek z aukce bude stejně jako v minulých letech věnovaný dětskému oddělení nemocnice. Už loni jsme přispěli na nákup speciálního lůžka, letos přispějeme na další,“ připomněl náměstek Svoboda.

Na pediatrii potřebujeme vyměnit celkem 14 dětských lůžek TOM, respektive nyní 13. Cena jednoho se pohybuje kolem 63 600 korun. „Potřebnou částku doplníme o finance ze sponzorských darů a dalších pět lůžek nám letos daruje také nadace Kapka Naděje,“ uvedl primář dětského oddělení Petr Rota.

Dražilo se 99 položek, jejich vyvolávací cena se pohybovala od 10 přes 40, 50 korun až ke dvěma stovkám. Dodatečně byl do dražby zařazený ještě velký dort, jemuž dominoval komín Brandlu. Nejvyšší vyvolávací cena byla 1000 korun za vitráž  nazvanou Co bych ukázal kamarádovi při návštěvě mého města Jablonec nad Nisou, která byla kolektivním dílem dětí z MŠ Slunečná. Obrázky malované na plexiskle jsou zasazené do dřevěného rámu a vitráži to sluší buď před oknem nebo v prostorném, dobře nasvíceném interiéru. Bitva o ni se strhla poměrně velká a nakonec primáře dětského oddělení porazil náměstek Svoboda, jenž ji vydražil za 3 500 korun. „Nyní pečlivě promyslím její umístění – určitě bude na radnici. Chtěl bych, aby ji vidělo hodně lidí, protože je skutečně krásná,“ usmíval se Svoboda.

Konečná částka na šeku, jenž předal náměstek Svoboda primáři Rotovi, byla 19 100 korun, největšími dražiteli byli Pavel Svoboda, Petr Beitl a Jablonecké energetická. Vydražené částky mají stále vzestupnou tendenci. V roce 2013 se podařilo získat 3 800 Kč, o rok později 7 300 korun, které nemocnice využila na nákup digitální váhy pro novorozence. Loni už to bylo 12 370 Kč na koupi dětského lůžka.

Do aukce nám věnovali své práce:

MŠ Žlutá školka, Jugoslávská 13
MŠ Pod lesem, Rýnovice – Československé armády 37
MŠ speciální, Palackého 37
MŠ Slunečná - Sluníčko
Mateřská škola Jablonec nad Nisou-Mšeno, Josefa Hory 31
ZŠ Pasířská
ZŠ Mozartova
ZŠ Liberecká 26
ZŠ Pivovarská
ZŠ Liberecká 31
ZŠ Kokonín
ZŠ Rýnovice
Základní umělecká škola, Jablonec nad Nisou

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

11:33 Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

Českolipští zastupitelé schválili na svém červnovém jednání založení společnosti Technické služby mě…