Jablonec nad Nisou tvoří finanční rezervy

03.04.2020 14:32

V březnu schválili radní vytvoření rezervy na restriktivní opatření ve výši 120 mil. korun a pětimilionovou rezervu na krizové situace. Náměstek pro ekonomiku měl zajistit jejich naplnění.

Jablonec nad Nisou tvoří finanční rezervy
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

V současné chvíli se rezervu na restriktivní opatření zatím podařilo naplnit do výše 113 841 tis. Kč. „Se společnostmi města budeme dále jednat a požádáme správní a dozorčí rady, aby se společně s řediteli společností podílely na vytvoření úsporných opatření,“ vysvětluje náměstek jabloneckého primátora pro ekonomiku Milan Kouřil a dodává, že pětimilionová rezerva na krizové situace je naplněná snížením městských rezerv. „Čtyři miliony jsme čerpali z klasické rezervy, jeden milion jsme pak odebrali z dvoumilionové rezervy na participativní rozpočet.“

V reálném rozpočtu 2020 jsou už zahrnuté úspory po březnové redukci spojů MHD. S ohledem na vyhlášený nouzový stav a očekávané závažné výpadky příjmů městského rozpočtu omezil Jablonec výplatu dotací a darů. „Zrušením či snížením prostředků poskytovaných žadatelům v rámci dotačních programů, individuálních dotací a peněžitých darů se město snaží stabilizovat svůj rozpočet. Výjimkou mohou být dotace a peněžité dary související s nouzovým stavem, například náklady na humanitární pomoc,“ říká vedoucí odboru ekonomiky Renata Vítová.

Jablonečtí radní svým rozhodnutím pozastavili uzavírání smluv s žadateli, kteří už měli dotaci či dar schválený, nebo administraci žádostí. „Netýká se to však smluv uzavíraných v rámci Programu podpory výstavby technické infrastruktury 2019 a Programu obnovy městské památkové zóny 2019,“ připomíná Vítová. Jednat se bude také s příjemci již zasmluvněných dotací a darů o redukci jejich výše. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…