Jičín: Město opět podpoří pořádání pohádkového festivalu

08.07.2019 17:11

Rada města schválila podporu festivalu Jičín – město pohádky. Spočívá z poskytnutí prostor po dobu akce a ze součinnosti městských příspěvkových organizaci. Celkově podpora nevybočuje každoročním zvyklostem.

Jičín: Město opět podpoří pořádání pohádkového festivalu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Jičín tak poskytne 500 tisíc Kč prostřednictvím činnosti Technických služeb města Jičína, Kulturních zařízení města Jičína a K-Klubu, střediska volného času. Pomůže také Sbor dobrovolných hasičů Jičín. Festival letos připadá na období od 11. do 15. září 2019.

Město Jičín veřejná prostranství, požadovaná nadačním fondem pro festival, poskytne bezplatně na základě podpory de minimis. Jedná se, jak velí tradice, o Valdštejnovo náměstí, prostor u kostela sv. Jakuba Většího, Žižkovo náměstí, náměstí Svobody čili Ryneček, Chelčického ulici, zámek a jeho nádvoří, zámecký park, parkoviště u zimního stadionu, prostor po bývalých technických službách a o okolí rybníku Šibeňák. Rada však zamítla prodej míchaných alkoholických nápojů ve stáncích během festivalu. Důvodem je bezpečnost návštěvníků a zachování charakteru festivalu.

Jičín není hlavním organizátorem festivalu Jičín – město pohádky. Je jím právě Nadační fond Jičín – město pohádky, zatímco město je spoluorganizátorem a podporovatelem. Jako takové má zastoupení v nejvyšším orgánu nadačního fondu, což je správní rada, v počtu tří křesel z celkových šesti.

Letošní ročník nese podtitul Znám já jeden krásný zámek aneb Pohádky a pověsti z hradů a zámků Českého ráje. Jedná se již o 29. ročník. Podrobný program bude ke zhlédnutí na různých místech města, bude ho však možné prostudovat rovněž na webových stránkách nadačního fondu ZDE. V současnosti jej organizátoři dokončují, ale již je známo, že vrcholem sobotního hudebního programu bude koncert kapely Jelen. Novinky o festivalu Jičín – město pohádky můžete sledovat také na Facebooku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…