Jičín: Město se zabývá plošnou výměnou veřejného osvětlení

15.03.2023 16:59 | Tisková zpráva

Rada města schválila cenovou nabídku firmy Visiocom, s.r.o. na vypracování všech nutných podkladů pro podání žádosti o dotaci na rekonstrukci veřejného osvětlení v Jičíně.

Jičín: Město se zabývá plošnou výměnou veřejného osvětlení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Národní plán obnovy poskytuje dotační příspěvky ve výši 30 Kč na uspořenou 1 kWh elektrické energie. Obměna osvětlení za LED technologii je plánována na letošní rok a po realizaci už nebudou nutná energetická opatření, která Jičín přijal na podzim 2022, odkdy je zhasnuta část veřejného osvětlení.

Rozhodnutí zhasnout veřejné osvětlení nebylo občany příliš uvítáno, avšak bylo nutné. Nyní se Jičín chystá nahradit staré technologie, konkrétně jde o výměnu sodíkových světel i ovládání svícení, takže nově bude možné stmívat či vypínat jednotlivé lampy. Celkem se jedná o výměně 600 světelných bodů na území města Jičína. Odbor investiční výstavby MěÚ Jičín a pracovníci technických služeb již vytipovali obvody, které by měly projít rekonstrukcí. Náklady na vypracování podkladů a dokumentace jsou 350 627 Kč včetně DPH. Rada města schválila výjimku ze směrnice o zadávání veřejných zakázek a pověřila starostu města podpisem smlouvy s firmou Visioncon, s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…