Jičín: Město žádá občany, aby podstoupili očkování proti covid-19

16.07.2021 12:09

Zdvořile žádáme občany Jičína a okolí, aby se nechali očkovat proti covid-19. Očkování je založeno na dobrovolnosti, ale žádost města je jednoznačná.

Jičín: Město žádá občany, aby podstoupili očkování proti covid-19
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Jde totiž o jedinou možnost, jak lze předejít dalšímu šíření onemocnění a dalšímu možnému uzavření společnosti a ekonomiky. K očkování se registrujte na www.registrace.mzcr.cz.

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18015 lidí

„Dochází k postupnému rozvolňování a návratu do běžného života, ale pandemie není ještě za námi. Chceme zabránit opakování další pandemické vlny. Žádám vás každého, kdo ještě nebyl očkován, aby takto učinil a nechal se očkovat. Jen tak zabráníme hromadnému šíření mutací této nemoci,“ uvedl starosta JUDr. Jan Malý.

Očkování doporučujeme všem věkovým kategoriím. Pokud si z hlediska svého zdravotního stavu nejste jisti, poraďte se se svým lékařem. Po týdnech ústupu epidemie covid-19 se denní nálezy pozitivních případů bohužel opět navyšují, byť prozatím mírně. Trend je celorepublikový a počty narůstají také v Královéhradeckém kraji. I když počet hospitalizovaných občanů zůstává nízký, nezapomínejme, že minulé vlny epidemie covid-19 měly také pomalý nástup v řádu několika týdnů.

Zajímá-li vás aktuální statistika o epidemii covid-19, doporučujeme sledovat webové stránky Ministerstva zdravotnictví ČR (www.mzcr.cz). Je tu k dispozici i krajské a okresní zdravotnictví, a tak můžeme například zjistit, že do 13. 7. 2021 bylo v okrese Jičín odhaleno za celé období 14 038 případů covid-19. Stránky ministerstva obsahují i průběžné grafy a nabízejí mnoho dalších dat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…