Jičín: Občané pečují o významné turistické cíle

13.01.2021 12:59

Město Jičín každoročně uzavírá smlouvy o dílo s občany, kteří aktivně pečují o významné turistické cíle. Nejinak je tomu letos a rada dohody schválila.

Jičín: Občané pečují o významné turistické cíle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Kapličku na Zebíně tak bude dozorovat pan David Kracík, na Milohlídku na vrchu Čeřovka dohlédne paní Marie Kopalová a paní Dana Doškářová se bude starat o Rumcajsovu stezku. Všechny tři lokality jsou naprosto unikátní a představují srdeční záležitost pro Jičínské i velké lákadlo pro návštěvníky.

O všech se více můžete dočíst na jičínském turistickém portálu ZDE.

Rumcajsova stezka vede z Miletína do Jičína a chodce provede lesem pod Střelečskou hůrou, okolo hrádku Pařez, přes Skalní Město a Prachov. Co se týká vrcholku Zebína a místní kapličky, nikde není město Jičín více na dlani než právě odtud. Čedičový vrch s bělostnými zdmi kapličky Máří Magdalény láká pozornost každého návštěvníka. A co se týče Milohlídky, na hřbetu Čeřovky byla vybudována již v roce 1843 jako nejstarší vyhlídková věž v Českém ráji. Paní Kopalová má na starosti i otevírání věže pro veřejnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …