Jičín: Zastupitelé rozhodnou o prodeji pozemků před hotelem Start

13.12.2016 8:35 | Zprávy

RM doporučila ZM schválit prodej pozemků před hotelem Start určených pro výstavbu parkoviště, a to společnosti Hotel Start Jičín s.r.o. za cenu 1 700 Kč/m2 + DPH. Majitelé hotelu uhradí kupní cenu do 6 měsíců po podpisu kupní smlouvy a parkoviště musí vybudovat nejpozději do 1. 5. 2018, tedy do otevření hotelu.

Jičín: Zastupitelé rozhodnou o prodeji pozemků před hotelem Start
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Dále firma musí vybudovat přeložku veřejného osvětlení a zřídit věcná břemena pro infrastrukturu umístěnou v převáděných částech pozemků a v případně potřeby vlastnicky vypořádat za cenu v místě a čase obvyklou skutečné zaměření stavby parkoviště a terasy do 6 měsíců po jejich dokončení a geometrickém zaměření.

Na základě zveřejněného záměru byl dne 6. 12. 2016 doručen městu otevřený dopis společnosti CF INVEST spol. s r.o., která žádá o revokaci předchozích rozhodnutí orgánů města ve věci prodloužení smlouvy s firmou Hotel Start Jičín s.r.o. Mimo jiné v tomto dopise společnost nabídla, že koupí výše uvedené pozemky za cenu 2 200 Kč/m2. Dne 6. 12. 2016 pak přišla samostatná nabídka od této společnosti na koupi výše uvedených pozemků za cenu 2 200 Kč/m2 s tím, že společnost akceptuje podmínky vyvěšeného záměru.

Záměrem prodeje těchto pozemků je vybudování parkoviště a terasy. Terasa však bude neoddělitelnou součástí budovy čp. 1267, jež je součástí st.p.č. 2332/5 v k.ú. Jičín a ve vlastnictví společnosti Hotel Start Jičín s.r.o, a proto společnost CF INVEST spol. s. r.o. nemůže naplnit účel zveřejněného záměru. Nabídka tedy nebyla městem přijata.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Radnicí zněl cinkot medailí, přinesli je ukázat písečtí „ZIPáci“

13:37 Písek: Radnicí zněl cinkot medailí, přinesli je ukázat písečtí „ZIPáci“

Tanečnice a tanečníci z Tanečního centra Z.I.P. se spolu s lektory přišli na radnici podělit o rados…