Jičín: Zastupitelstvo bude schvalovat převod vlastnictví dvou kasárenských budov

03.05.2021 13:07

Rada města doporučuje Zastupitelstvu města schválit k přistoupení k dohodě o převodu vlastnického práva ke dvěma budovám bývalých kasáren.

Jičín: Zastupitelstvo bude schvalovat převod vlastnictví dvou kasárenských budov
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Z určitého pohledu jde o završení dlouhodobého cíle. A zároveň start něčeho nového, neboť nový vlastník – společnost SeneCura – budovy přestaví v domov pro seniory. Veřejné zasedání zastupitelstva se uskuteční ve středu 5. května v Porotním sále zámku.

Anketa

Považujete činnost konspiratori.sk, nebo spolku NELEŽ za korektní?

2%
96%
2%
hlasovalo: 3422 lidí

Na minulém veřejném zasedání dne 31. března 2021 zastupitelstvo schválilo prodej samotných parcel, na kterých budovy stojí, a to za cenu 11 653 200 Kč. Kupní smlouva byla ze strany firmy SeneCura s.r.o. podepsána dne 26. dubna 2021. Budovy převezmou dvě dceřiné (resp. sesterské) firmy, a to provozní společnost SeneCura SeniorCentrum Jičín s.r.o. a majetková společnost SeneCura Jičín s.r.o. Tato struktura je firmou SeneCura odzkoušena již u jiných domovů v České republice. Všechny tři společnosti budou městu ručit za závazky vyplývající ze smluvní dokumentace. 

V roce 2017 město Jičín vypsalo nabídkové řízení na prodej dvou kasárenských budov. Zvítězila v něm společnost SeneCura se svým konceptem domova pro seniory. Budovy chce zrekonstruovat, chce zachovat jejich historický ráz a chce je propojit krčkem, čímž vznikne jeden objekt. Závazek, že kupující strana zde vybuduje centrum pro seniory, byl obsažen i ve smlouvě o smlouvě budoucí kupní, kterou město a firma podepsaly v červnu 2018. Poté následovala fáze projektování, kdy soukromá společnost sestavovala dokumentaci na výstavbu budoucího SeniorCentra. V zařízení budou běžná lůžka, ale také specializované středisko pro klienty trpícími Alzheimerovou chorobou, lůžka s 24hodinovou péčí a také tzv. odlehčovací služba. Ta spočívá v tom, že rodina, která doma pečuje o staršího člena rodiny, využije domov pro seniory třeba jen na pár hodin denně. Poté, co společnost SeneCura na základě projektové dokumentace získala potřebná stavební povolení, bylo možné podniknout kroky k prodeji budov. Kupní smlouva nadále firmu zavazuje, aby zde provozovala domov pro seniory. Doba udržitelnosti projektu je 15 let a nedodržení lhůty je podchyceno sankcí 500 tisíc Kč ročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…