Jihlava: Aplikace vyhledává hrobová místa

26.01.2018 14:40

Den co den přichází místní i zahraničí návštěvníci na jihlavské hřbitovy a hledají místa posledního odpočinku svých předků a přátel.

Jihlava: Aplikace vyhledává hrobová místa
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Ještě donedávna byla jediná cesta k informacím u správce hřbitova, který vyhledal potřebné záznamy v pečlivě vedených knihách. Nyní je možné zesnulé hledat přes počítač nebo telefon prostřednictvím nové aplikace na webu města Jihlavy na adrese www.jihlava.cz/hrbitovy.

Aplikace slouží široké veřejnosti k pohotovému, pohodlnému a přesnému dohledávání zemřelých nebo k doplnění kompletních informací o rodinných hrobových místech. K vyhledávání je možné využít jméno a příjmení pohřbeného, rok jeho narození či úmrtí, hrob je možné vyhledávat i podle majitele nebo podle čísla hrobového místa. Hledané místo se zobrazí na přehledné interaktivní mapě hřbitova.

Evidence je zpracovaná pro ústřední hřbitov a hřbitov Kalvárii, čítá necelých 10 tisíc hrobů a přes 27 tisíc pohřbených. Do budoucna radnice uvažuje službu rozšířit o evidenci další dvou jihlavských pohřebišť – židovský hřbitov a urnový háj v areálu krematoria.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…