Jihlava: Demontáž stožárů omezí dopravu v ulicích Sokolovská a Pávovská

26.10.2022 16:59 | Tisková zpráva

V rámci prací na „Rozšíření trolejbusové dopravy Jihlava – sever“ budou pracovníci specializované firmy od 31. října do 30. listopadu demontovat na Bedřichově stávající stožáry veřejného osvětlení.

Jihlava: Demontáž stožárů omezí dopravu v ulicích Sokolovská a Pávovská
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

V ulicích Sokolovská a Pávovská pokračují práce na rozšíření trolejbusové dopravy. Od 31. října do 30. listopadu tam musí řidiči počítat s dopravním omezením. 

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18760 lidí
Důvodem bude demontáž stávajících stožárů veřejného osvětlení. „Během prací bude v uvedených ulicích omezen provoz a současně i parkování nebo vjezd k nemovitostem v nejbližším okolí. Majitele aut budou o konkrétních krocích informovat pracovníci pověřené firmy,“ upozornil Pavel Svoboda z jihlavského odboru rozvoje města.

Stavba „Rozšíření trolejbusové dopravy Jihlava – sever“ je před dokončením. V současnosti firma montuje vzdušné trakční vedení v ulici Sokolovská a v prostoru točny MHD „domácí potřeby“ v ulici Pávovská, dokončuje práce v okolí měníren vysokého napětí, propojuje kabelové vedení nebo osazuje svítidla veřejného osvětlení.

Nová trolejbusová trať je napojena na stávající trolejbusovou infrastrukturu v okružní křižovatce ulic Pražská, Romana Havelky a Sokolovská a je vedena ulicemi Sokolovská, Pávovská až na smyčku před výrobními areály společnosti Bosch Diesel a Automotive Lighting.

Nová trolejbusová trať, která má 5,7 kilometrů, umožní využití bezemisní trolejbusové dopravy v lokalitě Bedřichov, propojení města s průmyslovou zónou – sever a zajištění bezemisní MHD v částech města Pávov, Červený Kříž a Antonínův Důl prostřednictvím takzvaných parciálních trolejbusů.

Na výstavbu nové trolejbusové trati se městu podařilo získat dotaci z Operačního programu Doprava prostřednictvím integrované strategie Integrovaný plán rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace. Výše dotace činí cca 100 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…