Jihlava: Hasiči jsou připraveni město podpořit při výstavbě stadionu

25.12.2018 14:56

Tvrzení, že hasiči po dobu výstavby stadionu zavřou „zimáček“, jsou lichá.

Jihlava: Hasiči jsou připraveni město podpořit při výstavbě stadionu
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Do roku 2023 bude Jihlava mít novou multifunkční halu na místě stávajícího Horáckého zimního stadionu. Celková příprava a výstavba haly bude stát kolem 750 milionů korun, samotná demolice a stavba multifunkčního stadionu potrvá dva roky.

Jihlava bude mít pro tuto k dispozici nejméně jednu ledovou plochu, buď bude pokračovat provoz Malé haly Horáckého zimního stadionu, takzvaného „zimáčku“, nebo město koupí či pronajme mobilní ledovou plochu. Pomoc Jihlavě nabídnul i Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina (dále HZS).

„HZS Kraje Vysočina, jakožto dotčený orgán státní správy ve stavebním řízení, je připraven podílet se na hledání řešení pro výstavbu nového zimního stadionu a po dobu výstavby najít takové řešení, aby byť s omezením byl v provozu "malý zimák",“ sdělil ředitel HZS Kraje Vysočina Jiří Němec.

Na sociálních sítích se však po zveřejnění informace o výstavbě multifunkční haly na stávajícím místě objevila dezinformace, že hasiči „zimáček“ po dobu výstavby zavřou.

Reakce ředitele toto tvrzení popírá: „Informace, že hasiči po dobu výstavby zavřou "malý zimák" z důvodů znemožnění evakuace ze shromažďovacího prostoru jsou lichá. Pokud budete potřebovat, hasiči jsou připraveni vám být nápomocni při hledání technických i organizačních řešení,“ sdělil primátorce Jihlavy Jiří Němec.

„Jsme rádi, že nám hasiči podali pomocnou ruku. Jak jsme už říkali, známe většinu rizik, která při výstavbě nové haly hrozí, a právě takový vstřícný přístup nám pomůže rizika snižovat. Pokračování provozu „malého zimáčku“ při výstavbě haly je ideálním řešením, stále však stojíme pevně na zemi. Vedení města i nadále počítá s náhradním řešením v podobně mobilní ledové plochy,“ sdělila primátorka města Karolína Koubová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…