Jihlava: Město převzalo griloviště a ve středu 10. května ho otevře

09.05.2023 13:05 | Tisková zpráva

Griloviště se slavnostně otevře veřejnosti ve středu 10. 5. 2023 od 17:00 hodin. Nachází se pod bývalým popravištěm na Skalce poblíž nemovitosti v ulici U Koželuhů 79.

Jihlava: Město převzalo griloviště a ve středu 10. května ho otevře
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Veřejná grilovací zóna o velikosti asi třicet metrů čtverečních je umístěna v klidové relaxační zóně pod bývalým popravištěm na Skalce nedaleko křížku v ulici U Koželuhů. Vyrobena je z recyklovaného betonu a železa a na místě jsou také nádoby na tříděný odpad.

Anketa

Máme být kromě západních spojenců vděční za osvobození od nacismu i Rudé armádě?

97%
1%
hlasovalo: 28244 lidí

„Věříme, že zóna poslouží k rozvoji komunitního života v Jihlavě a že se zde budou lidé rádi scházet. Doufáme také, že budou na místě všichni udržovat pořádek. Potěšila nás nabídka soukromého kapitálu na zvelebení veřejného prostoru a rádi jsme převzali griloviště do majetku města s tím, že se o něj budeme starat,“ uvedl náměstek primátora Jihlavy Radek Popelka, který ve středu 10. května přijde také na slavnostní otevření zóny.

Zúčastní se prvního zapálení ohně, spolu se zástupci Velkopopovického Kozla pronese úvodní slovo, a potom už všechny návštěvníky pozve na vynikající jídlo připravené kuchařem Davidem Valíčkem. Vstup i konzumace jídla a piva budou zdarma a na místě zahraje také živá hudba.

Grilovací zónu v hodnotě přesahující 310 tisíc korun nechala vybudovat společnost Plzeňský Prazdroj jako producent piva Velkopopovický Kozel. Právě tato značka se bude na místě prezentovat za to, že griloviště zdarma předala městu Jihlava do užívání a správy. Společnost se zasazuje o udržitelné životní prostředí, proto se rozhodla vytvořit upcyklované relaxační grilovací zóny, které jsou vytvořeny z významné části z použitých materiálů a budou sloužit široké veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…