Jihlava: Přijďte do průvodu sv. Martina

11.11.2022 13:55 | Tisková zpráva

Svatomartinský průvod začíná v pátek 11. listopadu v 17 hodin v parku za Kinem Dukla. Doprovodí ho kejklíři, kapely i jihlavští radní.

Jihlava: Přijďte do průvodu sv. Martina
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Naposledy zažila Jihlava svatomartinský průvod v listopadu 2019. Letos projde krajským městem po dvouleté pandemické odmlce v pátek 11. listopadu 2022. Oslava svatého Martina se letos uskuteční na více místech Jihlavy. Kromě svatomartinského jarmarku, který bude přes den na Masarykově náměstí, chystá Brána Jihlavy doprovodný program i v ulicích na trase průvodu.

V parku Jana Masaryka budou už od 15 hodin vystupovat divadelníci a kejklíři, v ulicích Věžní a Palackého zahrají kapely, které zpříjemní čekání na příjezd svatého Martina. Samotný průvod vyrazí v 17 hodin z parku za kinem Dukla a půjde ulicemi Jana Masaryka, Palackého, Benešova, Věžní, Matky Boží a opět Palackého a Benešova směrem na náměstí.

Anketa

Jezdíte nakupovat do blízkého zahraničí?

48%
hlasovalo: 10775 lidí

Cesta průvodu s více než 200 účastníky, muzikanty a komedianty potrvá přibližně 45 minut. Po slavnostní zdravici se mohou lidé těšit na tradiční ohňostroj, který začíná v 18 hodin a poté na hudební program. A to jak na hlavní scéně na náměstí, tak na menších scénách v ulicích Jihlavy.

„Svátek svatého Martina je velkým posilujícím momentem podzimu. Chladná podzimní doba nutí lidi, aby si k sobě hledali cestu. Martinský svátek je spojen s významným lidským gestem – bratrským soucitem a rozdělením se s trpícím. Martinská světla hořících luceren zase připomínají nebeské hvězdy, které posilují světlo a teplo v lidech na zemi,“ uvádí pořadatelský tým ke svatomartinské tradici na webu Martinského průvodu.

Video s podrobnostmi o průvodu od Vojty Koláře jsme zveřejnili ZDE.
Info, jak lze koupí martinského rohlíčku pomoci lidem s mentálním postižením, jsme zveřejnili ZDE.
Níže si můžete prohlédnout mapu průvodu, více informací najdete ZDE.

plakát

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kladno: Na městských sportovištích je letní sezona v plném proudu

13:08 Kladno: Na městských sportovištích je letní sezona v plném proudu

Venkovní sportoviště na kladenském Sletišti a v jeho těsném sousedství se naplno probudily k životu.…