Jihlava: Pro parkovací kartu s velkým technickým průkazem

06.10.2017 17:51

Žadatel musí prokázat vztah k vozidlu. Opatření omezuje zabírání parkovacích míst obyvatelům.

Jihlava: Pro parkovací kartu s velkým technickým průkazem
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

S koncem roku se tradičně zvyšuje zájem o vydávání parkovacích karet. „Připomínáme novou povinnost prokázat vztah k vozidlu, bez kterého nemůžeme kartu vydat,“ upozornil vedoucí odboru dopravy Ján Tinka.

Pro nové karty si všichni žadatelé musí přijít nejen s občanským průkazem, ale především s velkým technickým průkazem vozidla nebo jeho kopií, ve kterém je žadatel uveden jako vlastník nebo provozovatel. Není-li žadatel v technickém průkazu uveden, musí doložit právní vztah k vozidlu např. potvrzením zaměstnavatele o soukromém užívání služebního vozidla, leasingovou smlouvou apod.

„Řada karet byla pořízena na osoby, které žijí v patřičné oblasti, ale nemají vozidlo. Toto opatření by mělo přispět k redukci vydaných rezidentských parkovacích karet,“ připomíná Ján Tinka jednu z několika změn v parkovacím režimu, které radnice zavedla letos na jaře.

Úřad nově vystavuje parkovací karty pouze na registrační značku, zrušil tedy možnost „Dle použitého vozidla“.

Levnější parkování

Úřad upravil délku platnosti parkovacích karet na tři, šest a dvanáct měsíců. Parkovací karty s delší dobou platnosti jsou výhodnější. Například roční rezidentská karta pro oblast 1 je levnější o 240 korun, před úpravou byla cena 1.440 korun.

Bližší informace podají pracovníci Magistrátu města Jihlavy, odboru dopravy, Tyršova 18, Jihlava, tel. č.: 565 593 535 / 536.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…