Jihlava: Siláci roku se proletí

27.03.2023 17:39 | Tisková zpráva

Po tříleté pauze se v Jihlavě uskutečnil Silák roku. 142 dětí z druhého stupně základních škol mezi sebou soupeřilo v pěti disciplínách.

Jihlava: Siláci roku se proletí
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Tělocvičny Základních škol O. Březinova a Demlova zaplnili nadějní sportovci. O titul Siláka roku tam po tří leté pauze - způsobené protiepidemiologickým opatřením - bojovalo 142 dětí ze 12 jihlavských škol. 71 dívek a 71 chlapců soutěžilo v pěti disciplínách – sklapovačky, kliky, skok do dálky, hod medicimbálem a přítahy na hrazdě.

Z každé kategorie - 6., 7., 8. a 9. třída - byli vybráni čtyři nejlepší chlapci a čtyři nejlepší dívky. Za svoje výkony dostali kromě medailí a diplomů i hodnotné ceny, jako například rakety na tenis a squash, karimatky, gymnastické míče nebo volné vstupenky do Zoo Jihlava.

Anketa

Má Marian Jurečka vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 31386 lidí

Medaile nejlepším sportovcům předával náměstek primátora Radek Popelka. „Jsem rád, že se na akci Silák roku sešlo tolik mladých sportovců. Doufám, že vám sportovní odhodlání vydrží co nejdéle a společně se tu zase za rok setkáme,“ řekl před slavnostním vyhlášením přítomným dětem Radek Popelka.

Součástí vyhlášení Siláka roku bylo i ocenění absolutních vítězů – nejlepší dívka a nejlepší chlapec. Absolutní vítězkou Siláka roku 2023 se stala Andrea Garcia Santander ze Základní školy Nad Plovárnou a absolutním vítězem byl vyhlášen Lukáš Částka ze Základní školy O. Březiny. Oba si kromě věcných darů odnesli také poukázku na vyhlídkový let.

Součástí akce Silák roku byl i basketbalový turnaj, ze kterého vyšlo jako vítěz družstvo ze Základní školy Demlova.

21. ročník akce pořádala Městská policie Jihlava ve spolupráci se Střední školou veřejnoprávní Trivis a s podporou sponzorů včetně statutárního města Jihlavy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…