Jihlava: Sleva 1145 korun na jedno dítě! Od srpna začne předprodej levných žákovských jízdenek MHD

15.07.2021 15:47

Děti od 6 do 14 let včetně budou za použití jihlavské městské hromadné dopravy platit pouze dvě koruny denně. Předprodej nových zlevněných ročních jízdenek začne 1. srpna 2021.

Jihlava: Sleva 1145 korun na jedno dítě! Od srpna začne předprodej levných žákovských jízdenek MHD
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Zastupitelé Jihlavy odsouhlasili radikální slevu na jízdném pro děti ve věku 6-14 let, které nyní jezdí za 1875 korun ročně. Od 1. září 2021 budou moci zakoupit roční jízdenku za pouhých 730 korun nebo čtvrtletní kupón za 200 korun. Sleva je platná v tarifním pásmu I.

Časové kupony na jihlavské karty bude možné začít nabíjet od 1. srpna 2021. Zájemci, kteří si zlevněnou roční nebo čtvrtletní jízdenku zakoupí už v srpnu, se tím mohou vyhnout zářiovým frontám. Na začátku školního roku je totiž tradičně největší zájem o nákup jízdenek.

Úpravy žákovských tarifů schválili jihlavští zastupitelé. Mladá rodina v Jihlavě se dvěma školními dětmi díky tomu ušetří ročně 2290 korun. Město si od toho slibuje také zklidnění dopravy u škol.

„Jízdným v této výši se snad uleví dopravě v ranní špičce v Jihlavě a zklidní se doprava u škol před osmou hodinou,“ věří radní Jihlavy pro dopravu Jaroslav Vymazal. Podle jeho slov má Jihlava jeden z nejmodernějších vozových parků v Evropě, v nových vozech je i připojení na wifi a je také velmi hustá síť linek. Je tak mnohem výhodnější jezdit hromadnou dopravou než auty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Slavnostní nástup k 30. výročí založení 4. brigády rychlého nasazení

19:27 Žatec: Slavnostní nástup k 30. výročí založení 4. brigády rychlého nasazení

4. brigáda rychlého nasazení byla založena 1. července 1994 jako reakce na potřebu moderní a efektiv…