Jihlava: Vánočním stromem bude letos patnáctimetrová jedle bělokorá

22.10.2022 21:00 | Tisková zpráva

Patnáctimetrovou jedli Jihlavě nabídla paní z Černé u Měřína. Pokácena a převezena na Masarykovo náměstí bude v dopoledních hodinách 15. listopadu.

Jihlava: Vánočním stromem bude letos patnáctimetrová jedle bělokorá
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Na výzvu pomoci s hledáním vánočního stromu pro Jihlavu se ozvalo hned několik majitelů nejen z Jihlavy, ale především z jejího okolí – Horní Radslavice, Trsova, Dobronína, Číhalína, Kozlova u Křižanova, Hosova a nabídka došla také z Tábora. Nakonec se město rozhodlo doplnit vánoční atmosféru Masarykova náměstí přibližně patnáctimetrovou jedlí bělokorou, která třicet let rostla na zahrádce v Černé u Měřína.

„Doufám, že vše proběhne v pořádku a strom bude zdobit náměstí v Jihlavě.  Je mi ctí, že je to právě naše jedle. Určitě se na ni v době adventu přijedeme podívat,“ napsala majitelka Jitka Racková. „Děkujeme za všechny zaslané nabídky a třeba nějaké využijeme v příštích letech,“ vzkazuje ostatním nabízejícím Alena Zápotočná z odboru školství, kultury a tělovýchovy.

Strom bude na Masarykovo náměstí převezen v dopoledních hodinách 15. listopadu. Pracovníci Služeb města Jihlavy jej začnou zdobit ihned po ukotvení a většinou se zdobí ještě po následující dva dny. Ozdoby budou stejné jako v minulém roce, tedy zlaté a červené koule, světelné vločky, rampouchy, řetězy a ledově bílá hvězda. Světelnou ozdobu opět získají také sloupy veřejného osvětlení v dolní i horní části Masarykova náměstí a okolní ulice Komenského, Palackého, Matky Boží a Benešova, nazdobena budou také okna jihlavské radnice. Kvůli úspoře energií se budou všechny zmíněné ozdoby rozsvěcet až při setmění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

13:37 Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

Od roku 2016 brázdí koleje v Česku, Slovensku a Německu 165 metrů dlouhý obrněný kolos, který ve čtv…