Jihlava obhájila Kategorii B v rámci udržitelného rozvoje

07.12.2018 20:32

Městu zůstává druhé nejvyšší ocenění v mezinárodním programu místní Agenda 21

Jihlava obhájila Kategorii B v rámci udržitelného rozvoje
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

V polovině letošního října pracovníci z odborů jihlavského magistrátu prezentovali způsoby plnění deseti oblastí v rámci mezinárodní dohody o udržitelném rozvoji. Projekty hodnotili experti z Pracovní skupiny místní Agendy 21 (PSMA21) při Radě vlády pro udržitelný rozvoj, kteří rozhodli, že si Jihlava druhé nejvyšší ocenění zaslouží.

„Město Jihlava opravdu ukázalo, že má nastaveno směřování k udržitelnému rozvoji na velmi vysoké úrovni. Za prezentací byla vidět obrovská práce, zároveň lehkost, s jakou to bylo prezentováno. V Jihlavě dobře pracovali s doporučeními expertů a myslím si, že má město skvěle našlápnuto k tomu, aby postoupilo do vyšší kategorie,“ vyjádřila Marie Petrová, vrchní ministerský rada Ministerstva životního prostředí a předsedkyně PSMA21.

Mezi deset oblastí udržitelného rozvoje patří například udržitelná výroba a spotřeba, doprava, životní prostředí nebo globální odpovědnost. Každé téma má na jihlavské radnici svého garanta, který spolupracuje jak se zaměstnanci úřadu, tak s dotčenými organizacemi ve městě.

O nejvyšší úroveň bude možno požádat v roce 2020

„O nejvyšší úroveň v hodnocení měst z hlediska udržitelného rozvoje, kategorii A, bude možno požádat v roce 2020, na základě zpracování reauditu v 10 tématech udržitelného rozvoje,“ dodala Soňa Krátká, koordinátorka Projektu Zdravé město a MA21.

Plaketu převzal bývalý primátor Jihlavy Rudolf Chloupek, který Projekt Zdravé město Jihlava a místní Agendu 21 během minulého volebního období za vedení města zastupoval. Za současného vedení udržitelný rozvoj zastupuje primátorka města Karolína Koubová.

Průběh obhajoby Kategorie B můžete shlédnout na stránkách Zdravého města Jihlava ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…