Jihlava zaplatí 150 000 korun za měření hluku v okolí Kronospanu

02.10.2021 17:02 | Tisková zpráva

Náměstek jihlavské primátorky Vít Zeman podrobně vysvětluje další kroky, které by měly přinést zlepšení situace v okolí firmy Kronospan. Nezávislá firma, kterou vyberou sami obyvatelé, změří hluk. Zlepšit se má i vzhled nejbližšího okolí závodu.

Jihlava zaplatí 150 000 korun za měření hluku v okolí Kronospanu
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Město Jihlava dalo cekem 13 podnětů společnosti Kronospan, jak zlepšit provoz závodu, aby se minimalizoval negativní vliv na okolí. Firma všechny podněty města akceptovala a zapracovala do své projektové dokumentace. V tuto chvíli se tak ve firmě realizují opatření za celkem 80 milionů korun.

Město věří, že se to v nejbližších letech projeví na snížení hluku a prašnosti nebo na hospodaření s vodou. A hlavně, že to už brzy pocítí všichni obyvatelé v nejbližším okolí Kronospanu.

„Je potřeba v tuto chvíli věřit, že budeme mít dostatek času prověřit realizaci i to, jak se to projeví na zlepšení stavu, který v tuto chvíli ještě stále obyvatelé města vnímají jako špatnou,“ říká náměstek primátorky Jihlavy Vít Zeman.

Poslechněte si další podrobnosti ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…