Jindřichův Hradec: Domov seniorů pokračuje ve svých projektech

16.04.2018 19:47

Projekt „Tvořivé ruce dětí a seniorů“ je ve spolupráci se 6. Základní školou Jindřichova Hradce a Základní školou Kunžak. Tento projekt je pokračováním projektu z roku 2017 – „České pohádky očima dětí a seniorů“, který měl veliký ohlas.

Jindřichův Hradec: Domov seniorů pokračuje ve svých projektech
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Cílem letošního projektu je opět propojit generace a formou tvořivých dílen přiblížit mladým lidem život seniorů a naopak seniorům život mladé generace. Tvořivé dílny budou mít různou tématiku a výstupem bude opět společná výstava v jednotlivých základní školách a v pasáži medicínského centra sv. Florián v Jindřichově Hradci v říjnu roku 2018.

Druhý projekt „Babičko, dědečku, vyprávěj“ startuje ve spolupráci se žáky 6. Základní školy v Jindřichově Hradci a jeho cílem je podpořit mezigenerační komunikaci a kreativní reminiscenční aktivity. Naučit se komunikovat se starými lidmi, učit se jich vážit, učit se od seniorů na základě jejich životních zkušeností. Poznávání a seznamování se s životem a zájmy dnešních dětí, zpříjemnění života v domově seniorů a pomocí vzpomínek předávat zkušenosti mladým lidem a naučit se od dětí něco nového. Výstupem tohoto projektu budou průběžná setkávání žáků se seniory, výroba koláží k různým tématům například: Dětství a rodina, dětství a škola, dětství a zájmy apod. Tyto koláže budou vystaveny na mobilních panelech v základní škole a v domově seniorů.

Mezigenerační setkávání

Třetí projekt „Cestujeme Českou republikou“ na MotoMedu je pro klienty Domova seniorů Jindřichův Hradec. MotoMed je vlastně vylepšený rotoped, pomocí kterého klienti příjemně a důkladně procvičují dolní a horní končetiny, a to pasivně i aktivně a tak si mohou zachovávat co nejdéle svoji mobilitu. Pro rok 2018 a 2019 je sestavena trasa po České republice. Klienti při jízdě na MotoMedu rehabilitují, ale trénují i paměť a také trochu soutěží v počtu ujetých kilometrů. Start I. ročníku začal v jihočeském kraji v měsíci březnu a již se můžeme pochlubit, že za první měsíc klienti ujeli 190 kilometrů. V měsíci dubnu pokračují jízdou po plzeňském kraji.

Právě mezigenerační setkávání ztělesňuje myšlenku propojení mladých lidí a seniorů s cílem vzájemného obohacení a dobrého pocitu ze smysluplně stráveného času. Možnost zůstat aktivní i ve vyšším věku je klíčem k tomu, jak si senioři mohou lépe porozumět s mladšími generacemi a navzájem se obohacovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …