Jindřichův Hradec: Novoroční projev starosty města

02.01.2022 13:29 | Tisková zpráva

"Věřím, že i přes všechny překážky, které nám tento rok jistě připraví, to bude rok dobrý, plný naděje a nových začátků. Přeji vám hodně zdraví, spokojenosti a lásky a abychom v roce s dvojkou na konci získali zpět ten potřebný pocit jistoty a bezpečí," popřál obyvatelům Jindřichova Hradce starosta Jan Mlčák.

Jindřichův Hradec: Novoroční projev starosty města
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Vážení spoluobčané,

stojíme na začátku nového roku, možná s nadějí, očekáváním, ale také s hořkou pachutí roku minulého. Když něco končí, neubráníme se určitému bilancování a ohlédnutí. Loňský rok byl rozhodně netypický a plný neznámých situací.

Pocit, který nyní vnímáme, by se dal nazvat jako nejistota a rozdělení. S určitým druhem nejistoty se nejspíš potýkal každý z nás, mnohdy to byl možná i strach – strach o zdraví, o práci, o svoji živnost...  A strach rozděluje. Nepodléhejme ale takové náladě ve společnosti. Obzvlášť v tento sváteční čas, kdy v nás ještě doznívá adventní nálada, dejme stranou všechny konflikty a nedorozumění a buďme na sebe navzájem úplně obyčejně hodní.

Doufám, že jste si užili vánoční svátky s Vašimi nejbližšími, v pohodě, klidu se vzájemným porozuměním a láskou. Teď už je tady ale první den nového roku, a tak se díváme dopředu. Nejsem příznivcem novoročních předsevzetí, protože často po začátečním nadšení skončí ještě, než přijde jaro. Mít cíle, přání a sny je ale určitě důležité a je to motor, který nás žene dopředu. Jak ale správně odhadnout naše cíle, aby nebyly příliš nereálné a abychom se přitom nedrželi moc u země?

Tyto otázky si klademe nejen v osobní rovině, ale samozřejmě i v práci a v našem případě ve směřování města a v tom, kam bychom letos Jindřichův Hradec chtěli posunout. Cíle pro rok 2022 jsou jasně dané schváleným rozpočtem. Vize na delší dobu zase novým Strategickým plánem rozvoje. Investice na letošní rok už ale mají konkrétní kontury. Zahájíme rozsáhlou Intenzifikaci čističky odpadních vod, která spolkne spoustu peněz, ale bohužel se bez ní neobejdeme.

Opravíme páteřní komunikaci na sídlišti Vajgar, budeme pokračovat v rekonstrukci Václavské ulice a opravy se dočkají i další silnice. Budeme mít projekt na stavbu tréninkové sportovní haly a tím odstartujeme velkou revitalizaci Tyršova areálu. Pokročíme v otázce domu v Nežárecké ulici, kde by měly vzniknout do budoucna nové byty a blíž realizaci se posuneme i v případě vybraných lokalit pro bytovou i individuální výstavbu. Nové možnosti bydlení, opravené silnice, udržované město a spokojení občané, to jsou priority, na kterých nám záleží.

Věřím, že i přes všechny překážky, které nám tento rok jistě připraví, to bude rok dobrý, plný naděje a nových začátků. Přeji vám hodně zdraví, spokojenosti a lásky a abychom v roce s dvojkou na konci získali zpět ten potřebný pocit jistoty a bezpečí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

13:37 Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Správa železnic pokračuje v přípravách sítě vysokorychlostních tratí, o pokračujících pracích přijel…