Jindřichův Hradec: Oprava Václavské ulice se protáhne, práce skončí 13. září

14.08.2020 12:59

Podle smlouvy se zhotovitelem Jindřichohradecké montáže s.r.o. měla být stavba dokončena do 31. srpna 2020. Rada na žádost firmy schválila prodloužení termínu na dokončení a to do 13. září 2020.

Jindřichův Hradec: Oprava Václavské ulice se protáhne, práce skončí 13. září
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Důvodem je zbrzdění stavebních prací na výkopech pro nové kanalizační a vodovodní řady, kde děníci narazili na skalní masiv. V září po dobu uzavírky budou všechny autobusy zastavovat v ulici U Nemocnice a Ruských legií.

Zejména v úseku od vjezdu k budově polikliniky směrem ke křižovatce s ulicí U Nemocnice byla téměř v celé šířce i výšce výkopové rýhy skalnatá hornina, kterou bylo nutné vybourat těžkým rozrývačem. Skalnatá hornina rovněž zasahovala do spodní konstrukce nové opěrné zdi budované od polikliniky podél areálu nemocnice ke křižovatce s ulicí U Nemocnice. Od 1. září, kdy začíná školní rok, budou upraveny zastávky veřejné linkové dopravy.

V současné době nefunguje zastávka U Václava, ale autobusy zastavují až v ulici Zborovská. Od 1. do 13. září budou autobusy veřejné linkové dopravy kopírovat trasu MHD a budou tak zastavovat i na zastávkách v ulici U Nemocnice a Ruských legií.

Objízdné trasy a náhradní zastávky najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…