Jindřichův Hradec: Parkování v aplikaci SEJF bude nově možné platit přímo kartou

08.01.2023 9:45 | Tisková zpráva

Město Jindřichův Hradec má se společností GLOBDATA a.s. uzavřenu smlouvu o využívání systému elektronických peněz SEJF, na základě které funguje systém platby za parkovné přes aplikaci SEJF.

Jindřichův Hradec: Parkování v aplikaci SEJF bude nově možné platit přímo kartou
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Aplikace se teď bude aktualizovat a systém už nebude využívat elektronické peníze, ale platba bude probíhat napřímo z platební karty parkujícího. Ke změně dojde během ledna letošního roku. „Uživatelsky tak bude placení parkovného přes aplikaci jednodušší. V současné době systém funguje tak, že si parkující nabíjí kredit do elektronické peněženky aplikace SEJF a z té pak platí parkovné,“ vysvětlil místostarosta Jindřichova Hradce Radim Staněk.

Přes aplikaci SEJF (více ZDE) je v Jindřichově Hradci možné platit od roku 2017 na všech bezzávorových placených parkovištích ve městě. Aplikaci SEJF používá i celá řada dalších měst a lidé ji tak mohou využít nejen v Jindřichově Hradci.

Výhodou je, že pokud lidé parkování zaplatí přes SEJF, mohou si online připlatit další parkovací čas pohodlně z mobilu například přímo z jednání, které se protáhlo, a nemusí kvůli tomu vůbec chodit k autu. Z aplikace je v našem městě hrazena přibližně každá dvacátá platba parkovného, což představuje asi 6% všech plateb. Rada města schválila uzavření smlouvy o poskytování výše uvedených služeb se společnosti GLOBDATA a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…