Jindřichův Hradec se připojil k akci Vlajka pro Tibet

11.03.2023 18:30 | Tisková zpráva

Město Jindřichův Hradec se připojilo k akci „Vlajka pro Tibet“ a v pátek 10. března 2023 vyvěsilo na radnici v Klášterské ulici tibetskou vlajku, jako projev solidarity se zemí, kde jsou již 64 let potlačována lidská práva. Česká republika se poprvé k této akci připojila již v roce 1996, kdy vlajku vyvěsily první čtyři radnice. Město Jindřichův Hradec akci podpořilo i v minulých letech.

Jindřichův Hradec se připojil k akci Vlajka pro Tibet
Foto: Pocasi-volary.cz
Popisek: Letecký pohled na Jindřichův Hradec

Mezinárodní kampaň “Vlajka pro Tibet” vznikla v polovině devadesátých let v západní Evropě a stala se jednou z nejvýznamnějších symbolických akcí na podporu Tibetu. Akce probíhá každý rok 10. března, v den výroční povstání Tibeťanů proti čínské okupaci Tibetu. Při povstání v roce 1959 zemřelo více než 80 000 Tibeťanů, statisíce Tibeťanů zemřely v následujících letech ve vězeních, pracovních táborech nebo v důsledku hladomoru. Cílem kampaně je poukázat na dlouhodobé porušování lidských práv v Tibetu. Česká republika se ke kampani připojuje pravidelně od roku 1996. Stovky vlajek vlají každoročně také např. v Německu, Francii, Belgii a dalších zemích.

10. března 2023 si připomínáme už 64. výročí tibetského povstání.

Kampaň Vlajka pro Tibet má především symbolický charakter a je vyjádřením solidarity s Tibeťany. Tibetská vlajka je jedním z nejvýraznějších symbolů, který Tibeťané v Tibetu používají při nenásilných protestech. Za její vyvěšení jim hrozí až několikaleté tresty vězení.

Více informací na ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…