K čestným občanům Chebu přibude Rudolf Jindrák

06.09.2013 21:36

Velvyslanec ČR v Berlíně se dlouhodobě specializuje na mezinárodní právo a bilaterální vztahy ČR se svými sousedy.

K čestným občanům Chebu přibude Rudolf Jindrák
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Všemi hlasy byl městskými zastupiteli přijat návrh starosty Pavla Vanouška udělit čestné občanství města Chebu Rudolfu Jindrákovi, velvyslanci ČR v SRN, za dlouholetou pomoc při uplatňování zájmů města Chebu v Německu. K vlastnímu slavnostnímu aktu dojde při nějaké mimořádné příležitosti, jako je např. tradiční Novoroční setkání představitelů města s významnými osobnostmi Chebu i okolního regionu.

Přes 20 let Cheb usiloval o svůj majetek zatížený svěřeneckou správou - takzvaný Chebský les v Německu, s kterým město nemohlo nijak nakládat. Jeho představitelé vždy naráželi na administrativní bariéry i neochotu německé strany hledat východisko. Velvyslanec Rudolf Jindrák pak projevil snahu se záležitostmi Chebských zabývat; nepochybně zásadním způsobem ovlivnil rozhodnutí německé strany vše řešit a konečně i uzavřít mezistátní dohodu. Od roku 2012 tak Cheb může se svým majetkem za hranicemi disponovat.

„Měl jsem několik příležitostí setkat se s Rudolfem Jindrákem. Je to člověk příjemný, nesmírně vstřícný, a přestože ve vysokém postavení, dokáže se chovat přátelsky a neformálně,“ řekl na zářijovém jednání zastupitelstva starosta Pavel Vanoušek. „Má také vztah k našemu regionu, který navštěvuje. Poctu města si určitě zaslouží.“

PhDr. Martina Kuželová, mluvčí Městského úřadu Cheb

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…