Karlovy Vary: Den architektury nabízí pestrý program

27.09.2021 18:35 | Tisková zpráva

Festival Den architektury opět láká na bohatý a zdarma přístupný program několika set akcí po celé republice i na Slovensku, který nabídne výpravy za architekturou známou i neznámou, a to vždy s odborným výkladem.

Karlovy Vary: Den architektury nabízí pestrý program
Foto: mmkv.cz
Popisek: Karlovy Vary

Paralelně se Dnem architektury probíhá letos po desáté i jeho sesterský festival Film a architektura, který pravidelně nabízí v kinech výběr těch nejzajímavějších filmů se zaměřením na kvalitní architekturu a proměnu našeho životního prostředí související s výstavbou měst a staveb. V Karlových Varech pořádá akce ke Dni architektury Kancelář architektury města Karlovy Vary (KAM KV). Těšit se můžete na komentovanou procházku, koncert a loutkové představení v běžně nepřístupné kapli nebo promítání filmu.

Jedenáctý ročník festivalu Den architektury je sám o sobě cestou za architekturou. Je založen na procházkách s průvodci, propojuje to nejzajímavější v obcích a krajinách a ukazuje na potenciál míst či jejich bolavá místa.

„V Karlových Varech proběhne Den architektury od 30. září do 3. října. Ve čtvrtek ho zahájíme promítáním filmu o významném architektovi Le Corbusierovi v kině Drahomíra, v pátek nás čeká koncert čtyř interpretů v drahovické obřadní kapli, která není běžně přístupná veřejnosti, na stejném místě pak v sobotu ovládne prostor loutkové divadlo Jana Kindla za doprovodu hudby Ireny a Vojtěcha Havlových. O víkendu také proběhne komentovaná procházka městem s Mgr. Lubomírem Zemanem.“ uvádí Jana Boukalová z KAM s doplněním, že vstup na tyto akce je zdarma a není třeba se registrovat dopředu.

Více informací nejen o této akci najdete na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…