Karlovy Vary: Vary°ZDRAVÍ SENÁT – město se představuje v sídle Senátu

24.01.2023 14:05 | Tisková zpráva

Až do 12. března 2023 bude v Mytologické chodbě Valdštejnského paláce, sídle Senátu Parlamentu ČR, k vidění výstava Lázeňství – Karlovy Vary na Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

Karlovy Vary: Vary°ZDRAVÍ SENÁT – město se představuje v sídle Senátu
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Představuje Karlovy Vary jako město UNESCO, prameny, místní lázeňství a také slavné značky. Iniciativu a záštitu nad výstavou převzala senátorka MUDr. Věra Procházková ve spolupráci s primátorkou města Karlovy Vary Andreou Pfeffer Ferklovou. 

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42148 lidí
Instalace je koncipována do dvou částí, tu obrazovou tvoří velkoplošné fotografie umístěné na stojanech zachycující záběry karlovarských pamětihodností. Druhá část představuje typické tradiční karlovarské výrobky, přírodní léčivé zdroje a Vřídlo jako symbol města. Ve vitrínách ale nalezneme i ukázky lázeňských pohárků z 19. století, které pro tento účel zapůjčilo Muzeum Karlovy Vary nebo hlavní cenu Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary – Křišťálový globus.

Veřejnost si bude moci výstavu ve Valdštejnském paláci prohlédnout zdarma vždy první sobotu v měsíci od 9 do 16 hodin, a to až do 12. března 2023. Pro zájemce (především pro školní kolektivy, občanská sdružení apod.) organizuje Oddělení vztahů s veřejností prohlídky prostor s odborným výkladem.

Vstup na expozici je volný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…