Karviná: Komunikaci v Žižkově ulici čekají rozsáhlé úpravy

18.08.2018 7:34

V pondělí 20. srpna bude zahájena první etapa rekonstrukce.

Karviná: Komunikaci v Žižkově ulici čekají rozsáhlé úpravy
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

Modernizace místní komunikace na ulici Žižkově je rozdělena na tři etapy. První etapa se týká úseku komunikace od vjezdu na parkoviště u polikliniky po křížení s ulicí Čsl. armády. Ve dvou dalších etapách bude ulice opravena až po kruhový objezd u OC Kaufland, resp. v opačném směru po křížení s ulicí Mickiewiczovou.

Vozovka se bude frézovat do hloubky min. 50 centimetrů, počítá se i s opravou obrubníků. Součástí investiční akce jsou také opravy navazujících chodníků a okolního terénu či úpravy vodovodů a plynovodů. Opravy povrchu se dočká i místní komunikace na ulici Bratranců Veverkových.

„Po uzavřené části ulice Žižkova budou moci projet pouze autobusy hromadné dopravy a vozidla integrovaného záchranného systému. Po dobu rekonstrukce dojde rovněž k přesunu autobusových zastávek,“ říká náměstek primátora Lukáš Raszyk (ČSSD). Provizorní autobusové zastávky budou vybudovány na ulici Čsl. armády naproti Rehabilitačního sanatoria a na ulici Žižkově před křižovatkou s ulicí Čsl. armády ve směru od restaurace Tesarčík. „Tato I. etapa rekonstrukce vozovky by měla skončit začátkem listopadu letošního roku. Vjezd na parkoviště u polikliniky zůstane zachován,“ dodává Lukáš Raszyk.

Provizorní zastávky MHD:

Od půlnoci 21. srpna zde bude platit zákaz podélného parkování. Autobusová doprava bude řízena semafory – úprava jízdního řádu se nepředpokládá.

Objízdná trasa bude vedena po ulicích Leonovova, Rudé amády a Čsl. amády.

Objízdné trasy:

Další etapy rekonstrukce budou navazovat dle klimatických podmínek.

Za plynulý a bezproblémový průběh realizace odpovídá zhotovitel stavby: STRABAG a.s., odštěpný závod Morava – sever, IČ 608 38 744, Polanecká 827, Ostrava-Svinov, zodpovědná osoba: p. Aleš Janík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…