Karviná: Život hraběnky očima dětí v Karviné a Hazlachu

05.09.2021 17:34 | Tisková zpráva

V rámci realizace projektu „Dědictví, které spojuje přes hranici“ připravilo statutární město Karviná ve spolupráci s obcí Hażlach pro děti on-line čtení, které vycházelo ze života hraběnky Gabriely Thun-Hohenstein z rodu Larisch-Mönnich.

Karviná: Život hraběnky očima dětí v Karviné a Hazlachu
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

On-line čtení bylo natáčeno na zámku Fryštát a šlo o vymyšlený rozhovor mezi dvěma hraběcími sestřenicemi Gabrielou Thun-Hohenstein a Jindřiškou Larisch-Mönnich. K projektu byla také vytvořena brožura „Putování s hraběnkou, dobrotivou paní z Velkých Kunčic“.

V rámci on-line čtení byla vyhlášena soutěž pro děti v Karviné a Hażlachu, kdy mohly odevzdat výkresy na téma inspirované videem ze života hraběnky. Z celkového počtu 156 výkresů dětí z Polska a České republiky odborná porota vybrala šest nejlepších, které budou odměněny. V měsíci září bude Regionální knihovna v Karviná a Gminna Biblioteka Publiczna v Hażlachu vystavovat 36 nejlepších obrázků našich dětí.

Projekt „Dědictví, které spojuje přes hranici", registrační číslo projektu: CZ.11.2.45/0.0/0.0/16_010/0002043, je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj - Programu Interreg V-A Česká republika – Polsko v rámci Fondu mikroprojektů Euroregionu Těšínské Slezsko – Śląsk Cieszyński.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…