Kladno: Tři nová moderní dětská hřiště a dráha pro BMX kola

24.07.2011 8:21

Kladno bude mít další tři nová dětská hřiště. Součástí projektu, který je před schválením (Výborem Regionální rady), je také speciální dráha pro bikros. Projekt za 8 milionů korun by mohl být hotov na podzim.

Kladno: Tři nová moderní dětská hřiště a dráha pro BMX kola

Rodiny s dětmi se mohou těšit na tři zcela nová dětská hřiště, která budou plná moderních herních prvků, splňujících nejnovější standardy bezpečnosti a funkčnosti. První hřiště o rozloze 214 m2 bude při 9. ZŠ a MŠ Školská. Na prostranství bude položen umělý trávník ohraničený betonovými obrubníky. Celý prostor hřiště bude navíc vybaven bezpečnostním povrchem s pěnovou vložkou tlumícím náraz z výšky až 2 metry.

V Zádušní ulici, kde bude další hřiště, vyroste mimo jiné velká provazová pyramida s tzv. ptačím hnízdem. Povrch více než 240 metrového hřiště bude obdobný jako v prvním případě. Hřiště bude samozřejmě oploceno.

Třetí dětské hřiště, konkrétně v ulici Mostecká, kde se zatím nacházejí staré konstrukce a zařízení, které je třeba demontovat a odvést a plochu náležitě připravit, bude mít jednu specialitu. Tou bude kromě samotného hřiště s mnoha herními prvky na ploše 213 m2 také speciální dráha pro bikrosová neboli bmx kola. Dráha ze šotoliny bude na ploše zhruba 800 m2. K dráze, která bude na kraji Sítenského údolí, bude vybudován chodník navazující na místní komunikace. Součástí projektu je také vybudování přístupového schodiště, bezbariérové rampy a chodníku od dětského hřiště. Prostor dětského hřiště bude oplocen, a rovněž mezi hřištěm a bikrosovou dráhou bude instalován plot. Dráha bude určena pro rekreační ježdění. Bude se jednat o první takovou dráhu ve městě. Uvidíme, kolik si najde příznivců.

„Náklady na vybudování těchto tří moderních dětských hřišť spolu s dráhou pro BMX kola dosahují téměř 8 milionů korun. Touto investicí, která by měla být z velké části kryta dotací z EU, chceme dále rozšířit nabídku aktivního trávení volného času dětí předškolního a školního věku a vlastně tak i zatraktivnit tyto tři lokality pro rodiny s dětmi," říká Dan Jiránek, primátor města Kladna. Zároveň dodává, že projekt ještě musí schválit Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy, tedy orgán, který dotace projektům přisuzuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestokladno.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…