Klimkovice otevřou bohatým programem Park Petra Bezruče

10.06.2021 15:03

Klimkovice se letos opět zapojí do celorepublikové akce Víkend otevřených zahrad a v sobotu 12. června pozvou návštěvníky do svého zámeckého Parku Petra Bezruče.

Klimkovice otevřou bohatým programem Park Petra Bezruče
Foto: mesto-klimkovice.cz, Jozef Oravec
Popisek: Klimkovice

„Příjemné odpoledne strávené ve stínu stromů zpestří bohatý program, jehož součástí budou vystoupení místních amatérských umělců i profesionálních hudebníků, zábava a hry pro děti i dospělé, a také loďkování na zámeckém rybníku,“ prozradila za pořadatele Alice Chlebovská z Informačního centra města Klimkovic.

Anketa

Je správné, že Facebook smazal stránku poslance Lubomíra Volného?

11%
84%
hlasovalo: 16174 lidí

Letos bude setkání rozšířeno o účast pracovníků informačních center z Poodří, aby představili přírodní, technické i kulturní klenoty pestrého regionu.

„Program bude šitý na míru rodinám s dětmi Připravujeme pro ně několik drobných soutěží a kvízů, díky kterým se dozvědí o lákavých místech v Poodří mnoho zajímavých informací,“ řekla Pavlína Ambrosch z Destinačního managementu turistické oblasti Poodří - Moravské Kravařsko. V nabídce budou regionální potraviny a drobné řemeslné i textilní výrobky a ukázky práce s ovčí vlnou. Svou rukodělnou tvorbu a paličkování předvedou také fulnecké krajkářky. Děti potěší minizoo z Jarošova statku.

Samozřejmě se bude prodávat i jablečný mošt z produkce klimkovických zahrádkářů.

Do přípravy akcí v Klimkovicích se tradičně zapojuje široká komunita. Například tentokrát připraví občerstvení pro návštěvníky klimkovičtí rybáři, kteří budou mít v nabídce i oblíbené grilované makrely. Na pódiu se vystřídají od 16 hodin ženský pěvecký sbor Duha a cimbálová muzika Tolar a od 16.30 soubor Generace, který přijede bavit lidi do Klimkovic poprvé svou interaktivní pohádkou s písněmi a ve veselých kostýmech. V 17.30 nastoupí místní hudební uskupení Akoband a od 18.40 se mohou přítomní těšit na koncert Františka Nedvěda mladšího s kapelou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…