Kopřivnice: Nabídku sociálních služeb ve městě ukáže výstava

06.10.2019 19:23

V příštím týdnu bude ve vestibulu kopřivnické radnice umístěna nová výstava, která návštěvníkům úřadu přiblíží sociální služby a jejich současnou nabídku ve městě.

Kopřivnice: Nabídku sociálních služeb ve městě ukáže výstava
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Výstava, které bude patřit období od 7. do 11. října 2019, se uskuteční v rámci jedenáctého ročníku celonárodního Týdne sociálních služeb. „Cílem výstavy bude ukázat široké veřejnosti, že sociální služby jsou kvalitní, pomáhají lidem a zachovávají lidskou důstojnost a soběstačnost,“ uvedla za odbor sociálních služeb a zdravotnictví Blanka Uherková.

V rámci výstavy budou prezentovány sociální služby, které jsou poskytovány na území města Kopřivnice. „Návštěvníci se seznámí se základními informacemi o každé službě. Součástí budou také fotografie ze zařízení,“ přiblížila Blanka Uherková s tím, že ve středu 9. října 2019 proběhne také prodejní výstava výrobků z nové sociálně terapeutické dílny EFFATHA Slezské diakonie.

Součástí týdne sociálních služeb budou dny otevřených dveří, kdy se lidé mohou se službami seznámit podrobněji. Pro zájemce budou konkrétně v Kopřivnici dveře otevřeny v pondělí 7. října v Denním stacionáři Kopretina Střediska sociálních služeb města Kopřivnice, o den později v úterý 8. října v sociálně terapeutických dílnách EFFATHA Slezské diakonie nebo Nízkoprahovém denním centru Racek spolku „Máš čas?“. Vše uzavře středa 9. října, kdy budou moci lidé navštívit nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Kamarád Armády spásy.

Na území Kopřivnice v současné době působí 12 poskytovatelů sociálních služeb, kteří své služby poskytují cca tisícovce klientů. Pracují zde desítky zaměstnanců, kteří ctí jejich individuální potřeby a pomáhají řešit nepříznivou sociální situaci v jejich přirozeném prostředí tak, aby byli schopni začleňování do společnosti.

Dny otevřených dveří

pondělí 7. října 2019

  • od 14 do 17 hodin v Denním stacionáři Kopretina Střediska sociálních služeb města Kopřivnice na ulici Francouzské

úterý 8. října 2019

  • od 9 do 10:30 a od 14 do 16 hodin v sociálně terapeutických dílnách EFFATHA Slezské diakonie na ulici Školní
  • od 13 do 15 hodin v Nízkoprahovém denním centru Racek spolku „Máš čas?“ na ulici Horní
  • od 8 do 11:30 a od 12:30 do 17 hodin ve službách Armády spásy prevence bezdomovectví a sociálně aktivizační služby pro rodiny na ulici Horní

středa 9. října 2019

  • od 12 do 16 hodin v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Kamarád Armády spásy na ulici Francouzské

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…