Kopřivnice: O Vánocích začne jezdit skibus Beskydy

21.12.2023 10:23 | Tisková zpráva

Během vánočních svátků se do jízdních řádů opět vrátí skibus Beskydy. Lyžaři i turisté z Kopřivnice tak budou moci vyrazit do hor pohodlně a bez přestupů. Půjde o jediný přímý spoj do Beskyd.

Kopřivnice: O Vánocích začne jezdit skibus Beskydy
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Autobus s možností přepravy lyží bude jezdit na trase Nový Jičín – Bílá již od úterý 26. prosince. „Narozdíl od loňského roku bude skibus jezdit i během svátků, a to dokonce dva spoje denně. Lidé mívají během vánočních prázdnin volno a rádi vyrážejí do hor, poptávka po pohodlné přepravě je tak logicky vyšší,“ okomentoval změnu Richard Petr z odboru rozvoje města.

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43733 lidí

Od 26. do 31. prosince bude každý den zajištěn jeden spoj na trase Nový Jičín – Bílá a zpět a druhý spoj na trase Nový Jičín – Pustevny a zpět.

Od ledna 2024 bude skibus jezdit v soboty, neděle a o svátcích. V Kopřivnici bude stavět na zastávce Čs. armády. Spoj na Bílou vyjede z Kopřivnice v 7:25 a zpáteční bude mít odjezd v 16:10. Na Pustevny budou moci zájemci vyrazit 10:25 a zpátky do Kopřivnice ve 13:20. Skibus bude jezdit až do konce dubna, poté jej nahradí cyklobus s přídavným vozíkem na přepravu jízdních kol.

Službu veřejné linkové dopravy se podařilo zajistit díky spolupráci měst Kopřivnice, Příbor a Nový Jičín. Všechna tři města dohromady zaplatí za provoz skibusu zhruba 400tisícovou kompenzaci dopravci. Podíl Kopřivnice činí 166 769 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…