Kopřivnice: Starý dům odhalil stavebníkům mnohá překvapení

28.06.2021 18:55

Rekonstrukce Domu s byty zvláštního určení č. 650 na Masarykově náměstí, která byla zahájena letos v dubnu, vyjde dráž než se čekalo.

Kopřivnice: Starý dům odhalil stavebníkům mnohá překvapení
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Důvodem jsou skryté závady, které více než sto let stará budova poodkryla až během stavebních prací. Zastupitelé proto na svém včerejším zasedání schválili navýšení rozpočtu rekonstrukce o dva miliony korun.

Anketa

Vadí vám Zemanův výrok, že transsexuálové jsou mu odporní?

3%
95%
hlasovalo: 20999 lidí

V domě, dříve známém jako Dům s pečovatelskou službou, je 27 malometrážních bytů vlastněných městem, určených zejména pro bydlení seniorů a tělesně handicapovaných občanů. Jeho probíhající rekonstrukce je po odkanalizování místních částí a revitalizaci centra aktuálně třetí největší investicí města. „Při zpracování projektu nebyly k dispozici původní dokumentace, a proto se závady objevily až při rekonstrukci. Například kuchyňská stěna se jevila bezproblémově, ale během bouracích prací byla před cihlovou zdí odhalena předstěna, do které není možné zasekat rozvody, ani na ni pověsit linku, takže musí být zbourána. Při demontáži podlah na půdě byla zase zjištěno napadení dřevokazným hmyzem, které se přeneslo i do stropní konstrukce, při provádění drážek elektroinstalace byly zjištěny nesoudržné stropní omítky a tak dále. Jde o tzv. skryté závady, které se skutečně nedaly dopředu předpokládat,“ vysvětlila zastupitelům Jana Procházková, která na stavbě provádí technický dozor. Zastupitelé všechny okolnosti zvážili a po kratší diskuzi schválili rozpočtové opatření v rámci Fondu oprav a modernizace bytového fondu. Částka na rekonstrukci Domu s byty zvláštního určení byla navýšena na téměř 35,5 milionů včetně DPH.

Kromě toho zastupitelé schválili závěrečný účet města za rok 2020, další smlouvy o poskytnutí dotací a darů v sociální oblasti či individuální dotaci místnímu fotbalovému klubu. Dále doporučili Radě města Kopřivnice jmenovat do Správní rady Regionálního muzea v Kopřivnici starostu Miroslava Kopečného, místostarostu Dušana Krompolce a zastupitele Jiřího Gavlase. Všechna přijatá usnesení naleznou zájemci na webu města. Další zasedání kopřivnických zastupitelů je plánováno na 23. září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…