Kopřivnice: Vyberte projekt, který získá 600 tisíc

19.10.2022 15:47 | Tisková zpráva

Začíná hlasování o Ko-projektech! Během následujících čtyř týdnů budou Kopřivničané rozhodovat, na co bude použito 600 tisíc korun z participativního rozpočtu. Letos mohou vybírat již počtvrté, a to z šesti velice zajímavých nápadů.

Kopřivnice: Vyberte projekt, který získá 600 tisíc
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Ko-projekty jsou projekty navržené občany města, kteří mají nápad na zkvalitnění života nebo zvelebení veřejného prostoru v Kopřivnici či místních částech. Tyto projekty musejí být realizovatelné na pozemcích ve vlastnictví města a jejich náklady nesmí přesahovat oněch 600 tisíc korun vyhrazených v participativním rozpočtu.

V předchozích letech bylo tímto způsobem vytvořeno dětské hřiště na Koreji, došlo k rekonstrukci skateparku a nyní se pracuje na projektu terénních skluzavek na sídlišti Sever. Na realizaci letošního vítězného nápadu je nachystáno o 100 tisíc korun více než dříve!

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32343 lidí

Radnice obdržela sedm návrhů, které během prázdnin prošly formální kontrolou a posouzením dotčených subjektů a odborů městského úřadu. „Sešlo se nám sice méně projektů než v předchozích letech, ale zato jsou všechny velice kvalitní a splňují veškeré náležitosti. Do celoměstského hlasování postoupí šest ze sedmi předložených návrhů. Jediným nepostupujícím projektem je revitalizace prostranství u Kavárny. Domníváme se, že tuto historicky významnou lokalitu bude potřeba řešit komplexně na základě architektonické studie, nejen pouze v rozsahu Ko-projektů. Komise Zdravého města a místní Agendy 21 proto doporučila zařadit přípravu projektové dokumentace tohoto území do rozpočtu města na příští rok,“ uvedla koordinátorka projektu Zdravé město Ivana Holubová.

Letos tedy mohou lidé svými hlasy podpořit vybudování terapeutické a smyslové zahrady za Hokejkou, obnovu dětského hřiště ve vnitrobloku na ulici Kadláčkově, projekt zkvalitnění veřejného prostoru u Galerie Galaxie, rozšíření skateparku o minirampu, vytvoření venkovního fitness na stadionu Emila Zátopka či vznik komunitní zahrady pod ZŠ Emila Zátopka.

„S jednotlivými projekty se lze seznámit prostřednictvím videoklipů v místní kabelové televizi a na webu města,“ doplnila Ivana Holubová s tím, že hlasování bude opět probíhat přes aplikaci Mobilní rozhlas, a to až do 14. listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…