Kopřivnice: Žirafka zahajuje provoz a zve na zábavné odpoledne

01.09.2021 7:35 | Tisková zpráva

Ve středu 1. září bude po prázdninovém přerušení provozu opět otevřen dětský koutek Žirafka v přízemí kopřivnické radnice.

Kopřivnice: Žirafka zahajuje provoz a zve na zábavné odpoledne
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

O týden později, tedy ve středu 8. září od 14 do 17 hodin, proběhne v Žirafce zábavné odpoledne s balonky, tvořením a malováním na obličej. K prohlídce koutku a zapojení do připravených aktivit jsou srdečně zvány děti i se svými rodiči. Vstup na akci bude zdarma.

Dětský koutek na radnici bude otevřen každé pondělí a středu od 8 do 17 hodin s polední přestávkou mezi 11:30 a 12:30. Zřízen byl zejména proto, aby pomohl rodičům dětí, kteří si potřebují vyřídit své záležitosti na úřadě. Kvalifikované hlídání svých ratolestí v Žirafce však může využít kdokoliv, a to za dvacet korun na hodinu.

„Kvůli epidemické situaci nebyl koutek v minulém pololetí příliš využíván a po pár dnech provozu přišly letní prázdniny. Proto chceme připomenout, že tuto službu stále poskytujeme. A abychom nabídku Žirafky po čase trochu obohatili, chystáme novinky v podobě konání různých akcí i úprav interiéru,“ uvedl místostarosta René Lakomý, do jehož gesce koutek spadá.

Žirafka funguje na radnici již třináctým rokem. Poprvé byla otevřena v lednu 2009 soukromou provozovatelkou, jíž město poskytlo prostory a část nákladů na provoz uhradilo formou dotace. Ačkoliv se zde dětem velmi líbilo, provoz koutku byl koncem března 2009 ukončen. Město však svůj záměr pomoci maminkám přicházejícím na úřad s malými dětmi nevzdalo, a od října 2009 zajišťuje hlídání v Žirafce prostřednictvím své příspěvkové organizace Dům dětí a mládeže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…