Kralupy nad Vltavou: Kácení stromů v ulici Hybešova za účelem výstavby parkovacích míst

31.03.2023 7:29 | Tisková zpráva

Jelikož je situace z hlediska dopravní bezpečnosti na krajské komunikaci v Hybešově ulici značně nepřehledná, provedli představitelé města průzkum vztahující se k možnému vybudování parkovacích stání. Tato iniciativa se posléze setkala s kladnou odezvou ze strany obyvatel, přičemž právě na jejím základě vznikla projektová dokumentace čítající třináct parkovacích míst, z toho devět placených.

Kralupy nad Vltavou: Kácení stromů v ulici Hybešova za účelem výstavby parkovacích míst
Foto: mestokralupy.cz
Popisek: Kralupy nad Vltavou

Protože se městu následně podařilo ušetřit finanční prostředky z připravované akce „Rekonstrukce Čechovy ulice – III. etapa“, rozhodli se kralupští zastupitelé prodiskutovat možnou realizaci parkovacích stání v Hybešově ulici ještě v tomto období (stalo se tak na pracovním zasedání dne 27. 03. 2023). Díky jejich kladnému stanovisku bylo poté nezbytné přistoupit ke kácení třech stromů, a to na základě řádného povolení od odboru životního prostředí MěÚ.

V průběhu kácení byl ovšem tento proces zastaven v důsledku stížnosti jednoho z občanů (fakticky byl pokácen pouze jeden strom). Inspekce životního prostředí posléze vyjádřila nesouhlas s tímto postupem a podstoupila celou věc krajskému úřadu k přezkoumání. Akce možné výstavby parkovacích míst v Hybešově ulici se tedy prozatím ruší. Zároveň tímto dochází k odstranění tohoto bodu z programu veřejného zasedání zastupitelstva, které se uskuteční v pondělí 03.04. 2023.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…