Krnov: Děti se na nový rok vrátí ze školy do školky

01.01.2022 17:26 | Tisková zpráva

S novým rokem se po sedmi měsících do Mateřské školy Hlubčická vrátí zpět děti. Ty spolu s učitelkami vloni v červnu našly azyl v prostorách Základní školy Žižkova, protože ve školce byly zahájeny rozsáhlé opravy.

Krnov: Děti se na nový rok vrátí ze školy do školky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radnice města Krnov

Zakázku získala stavební firma AF Stav Krnov s cenou necelých 7 milionů korun bez DPH. Do objektu dlouhodobě prosakovaly spodní vody a bylo proto nutné přistoupit k rekonstrukci podlah, rozvodů a topení. V hernách bylo instalováno podlahové topení společně s radiátory a rovněž došlo k opravě vnitroareálového vedení kanalizace a připojení stávajících dešťových svodů. 

„Také byla provedena oprava zdravotechniky, včetně výměny zařizovacích předmětů a úpravy v provozním zázemí školky,“ přiblížil rozsah prací referent oddělení investic Roman Hradil. Nejen náročnost rekonstrukce pak způsobila, že trvala déle, než bylo původně plánováno. „Zpoždění bylo na straně firmy, se kterou jsme celou záležitost řešili formou smluvní pokuty. Konečná cena pak bude nižší, a to kvůli méněpracím. Stavbu jsme převzali před Vánocemi,“ vysvětlil Roman Hradil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…