Kroměříž: Dopravní hřiště se po zimě otvírá veřejnosti

31.03.2023 17:39 | Tisková zpráva

Dětské dopravní hřiště Kroměříž v Koperníkově ulici bude po zimní přestávce opět v provozu. Poprvé se otevře v neděli 2. dubna a v letošním roce bude areál veřejnosti k dispozici vždy v pátek a v neděli odpoledne.

Kroměříž: Dopravní hřiště se po zimě otvírá veřejnosti
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Kdokoliv si tak může přijít zajezdit s kolem, koloběžkou nebo třeba s kolečkovými bruslemi. „Vítány jsou především děti a mládež. Vždyť z dnešních malých řidičů na kolech a koloběžkách jednou vyrostou ti velcí za volanty aut a řídítky motocyklů a zkušenosti získané na dopravním hřišti se jim budou hodit,“ řekl místostarosta Karel Holík.

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26157 lidí

Otevírací doba ve zmíněných dvou dnech bude od 15 do 18 hodin a vstup do areálu je zdarma. Každý, kdo se zapojí do provozu na dopravním hřišti, musí mít cyklistickou přilbu. Za děti na hřišti zodpovídají rodiče a všichni návštěvníci by měli respektovat provozní řád zařízení.

Provozovatelem hřiště je Český červený kříž, oblastní spolek Kroměříž. V areálu v době, kdy není otevřen pro veřejnost, pořádá nejrůznější aktivity – školení, semináře, soutěže zaměřující se na prověřování znalostí pravidel silničního provozu nebo oblast zdravovědy a první pomoci, a to jak pro děti, tak i pro dospělé. Na jejich přípravě spolupracuje s BESIPem, odborem školství mládeže a tělovýchovy kroměřížské radnice a jednotlivými mateřskými, základními i středními školami ve městě.

„Naší hlavní činností na dopravním hřišti je výuka dopravní výchovy pro žáky 4. ročníků, kteří sem přijíždí denně ze základních škol z celého území bývalého okresu Kroměříž a v jarních měsících skládají zkoušky mladých cyklistů. V odpoledních hodinách pak přichází na výuku dopravní výchovy školní družiny,“ doplnila Alice Juračková, ředitelka oblastního spolku Českého červeného kříže Kroměříž.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…