Kroměříž: Kalendář města na rok 2023 představuje známá místa a události v netradiční podobě

29.10.2022 10:44 | Tisková zpráva

Nástěnný kalendář, který vydalo město Kroměříž na rok 2023, na fotografiích ukazuje známá městská zákoutí a zachycuje některé oblíbené akce a události, které se tu konají. To vše v podobě navozující nostalgii minulosti – Kroměříž si totiž v roce 2023 připomene 760 let trvání města.

Kroměříž: Kalendář města na rok 2023 představuje známá místa a události v netradiční podobě
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Nástěnné kalendáře jsou oblíbeným upomínkovým předmětem, který si návštěvníci z Kroměříže odvážejí. Oblíbili si je i Kroměřížané, kalendář pořizují například jako vánoční dárek. Doufám, že se bude líbit,“ řekl starosta Tomáš Opatrný.

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18759 lidí

Autorem obrázků i grafického zpracování je radniční fotograf a grafik Luděk Ovesný. Jeho záměrem bylo prostřednictvím netradičního barevného zpracování propojit současné fotografie s historií a navodit nostalgickou atmosféru odkazující na významná výročí, která si Kroměříž v roce 2023 připomene.

Kromě 760 let svého trvání je to 25 let od zápisu Arcibiskupského zámku a zahrad na seznam UNESCO, 330. výročí narození hudebního skladatele P. J. Vejvanovského, 150. výročí narození malíře Maxe Švabinského, 140. výročí narození dirigenta Václava Talicha a další.

Nástěnný kalendář města na rok 2023 je k dostání v Turistickém informačním centru Kroměříž vedle radnice. Zájemci si jej mohou zakoupit za 140 korun, cena zůstává stejná jako v předchozím roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…