Kroměříž: Kluziště pod širým nebem navštívilo devět tisíc bruslařů

14.03.2023 10:11 | Tisková zpráva

Mobilní kluziště na Hanáckém náměstí se opět těšilo pozornosti sportovců.

Kroměříž: Kluziště pod širým nebem navštívilo devět tisíc bruslařů
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Zimním sportům uplynulá zima moc nepřála. Projevilo se to i na návštěvnosti našeho kluziště, která byla oproti předchozí zimě nižší asi o dva tisíce. S ohledem na nepříznivé počasí je ale zhruba devět tisíc platících návštěvníků solidním číslem,“ uvedl místostarosta Karel Holík. Kluziště bylo v provozu od 9. prosince loňského roku do konce února letošního roku.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49426 lidí

Časově neomezený vstup byl pro bruslící stejně jako loni zpoplatněný desetikorunou. Lidé si mohli na místě zapůjčit brusle, této služby využilo za necelé tři měsíce provozu zhruba 1600 bruslařů, meziročně o 100 méně. K dispozici byly uzamykatelné skříňky na obuv a osobní věci a také bufet s občerstvením.

Kluziště o rozměrech 13 x 28 metrů koupilo město v roce 2020, ovšem v zimní sezoně 2020-2021 nebylo možné jej kvůli koronaviru provozovat. V minulé zimě 2021/2022 kluziště navštívilo asi 11 tisíc platících bruslařů. Koupí kluziště město řeší problém s omezenými hodinami bruslení pro veřejnost na zimním stadionu.

V zimě 2019-2020 město provozovalo na Hanáckém náměstí kluziště pronajaté. Novinka zaznamenala velký ohlas veřejnosti, proto radnice pořídila vlastní mobilní ledovou plochu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…