Kroměříž: Město jedná s Českou poštou o nájmu prostor v bývalé restauraci Slavia

30.06.2021 13:55

Kroměřížská radnice jedná s Českou poštou o nájmu prostor v budově číslo popisné 520 na náměstí Míru. Státní podnik má zájem o přízemí pětipodlažní budovy, ve kterém byla restaurace Slavia a které je nyní nevyužívané.

Kroměříž: Město jedná s Českou poštou o nájmu prostor v bývalé restauraci Slavia
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Česká pošta oslovila město s tím, že hledá vhodné prostory v centru pro pobočku, která by nahradila pobočku na Velkém náměstí. Nabídli jsme zástupcům pošty snížené či nulové nájemné za předpokladu, že prostory budou rekonstruovány z prostředků České pošty s částečným přispěním města,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Česká pošta by podle městu zaslaných podkladů v budově chtěla zřídit pobočku, která by nahradila od června zavřenou pobočku na Velkém náměstí. „Lidé se na nás obracejí s dotazy, proč město zrušilo pobočku na Velkém náměstí. Není to pravda, Česká pošta je státní podnik, který sám rozhodl o budoucím rozmístění svých poboček v Kroměříži,“ poznamenala místostarostka Daniela Hebnarová.

Nadzemní podlaží městské budovy číslo popisné 520 na náměstí Míru slouží jako městské byty. Radnice momentálně také připravuje zateplení budovy a rekonstrukci topného systému v objektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

13:05 Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

Smíchovská lávka, jejíž část loni Mladá Boleslav zachránila před sešrotováním, je nyní oficiálně maj…