Kroměříž: Město rodičům usnadnilo příjezd k MŠ Gorkého a ke Klubíčku

17.03.2023 13:55 | Tisková zpráva

Kroměřížská radnice úpravou dopravního značení a přechodné parkovací plochy zpříjemnila rodičům vyzvedávání dětí z Mateřské školy Gorkého a rodinného centra Klubíčko Kroměříž.

Kroměříž: Město rodičům usnadnilo příjezd k MŠ Gorkého a ke Klubíčku
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Rodiče nyní mohou vjet téměř až ke škole z ulice Vrchlického, kde pro ně dosud platil zákaz vjezdu. „Výjimku měla pouze vozidla dopravní obsluhy. Nyní ji mají i automobily dopravující děti do mateřské školy a do Klubíčka,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný.

Úpravu dopravního značení doprovázela i úprava plochy, na kterou mohou rodiče odstavit své automobily na nezbytně nutnou dobu, než dítě do školky či Klubíčka odvedou, nebo si ho naopak vyzvednou.

„Plocha po pravé straně ulice byla proto dosypána drceným kamenivem a zhutněna vibrační deskou, aby zde bylo možné přechodně parkovat. V budoucnu plánujeme trvalé zpevnění této plochy,“ doplnil místostarosta Karel Holík.

MŠ Gorkého má nyní pět tříd, které navštěvuje více než 110 dětí. Klubíčko si pronajímá protější budovy bývalé oční školky, kde provozuje dětskou skupinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…