Kroměříž: Město vybuduje komunikace v lokalitách s domy, kde dosud nejsou

01.07.2018 6:32

Kroměřížská radnice pořídila seznam lokalit s existujícími stavbami rodinných domů, ve kterých schází odpovídající dopravní infrastruktura. „Ztěžuje to užívání již existujících staveb a současně znemožňuje další rozvoj a dokončení zástavby v těchto částech města. Proto je nutné postupně tyto komunikace postavit,“ uvedl místostarosta Pavel Motyčka (KDU-ČSL).

Kroměříž: Město vybuduje komunikace v lokalitách s domy, kde dosud nejsou
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

V seznamu je celkem 19 chybějících komunikací, jejichž stavba by odhadem přišla městský rozpočet téměř na 100 milionů korun. Rozděleny jsou podle priority na stavby s vysokou, střední a nízkou důležitostí. Akcí s nejvyšší prioritou je devět, jejich stavba by vyšla na více než 50 milionů korun. „Je jasné, že během jednoho roku město všechny tyto komunikace nepostaví. Ale každoročně by na tyto účely mohlo v rozpočtu vyčlenit několik milionů korun,“ mínil Motyčka.

Jako akce s vysokou prioritou byly označeny například chybějící komunikace v Drahlově, Miňůvkách – Zahrádkách, Kotojedech, Trávnických zahrádkách, Trávníku, v Těšnovicích v lokalitě Kamence, v Kroměříži v ulici K Terezovu a na dvou místech v Postoupkách. „I mezi akcemi s nižší prioritou jsou převážně lokality v místních částech města. Momentálně jsou zde komunikace tvořeny převážně kombinací polní cesty a štěrku, někde je poškozený asfaltový povrch,“ dodal Motyčka.

Radní uložili vedoucí odboru rozvoje města, aby počínaje rokem 2019 každoročně Radě města Kroměříže do konce února předložila seznam lokalit s potřebou vybudovat komunikace a také plán aktualizace tohoto seznamu, ze kterého pak rada bude vybírat konkrétní stavby k realizaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …