Kroměříž: Polská televize natočila příspěvek, který láká k návštěvě města

30.03.2023 9:13 | Tisková zpráva

Polská televize Polska na weekend TV, která je zaměřená na cestování a na turistiku, pořídila krátké upoutávky a pozvánky, které představují kroměřížské skvosty – zámek a Podzámeckou a Květnou zahradu i historické centrum města. Vysílat je začala minulý týden v televizi a také na facebookové stránce. „Těší nás, že Kroměříž zajímá i média v Polsku a budeme jen rádi, pokud k nám polští turisté v letošní sezoně najdou cestu,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný.

Kroměříž: Polská televize natočila příspěvek, který láká k návštěvě města
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Záběry je možné zhlédnout na odkazech ZDE a ZDE.

Kroměříž díky tomu, že je městem s památkami zapsanými na seznam UNESCO, láká i zahraniční média. V roce 2018 například o městě psala americká zpravodajská televize CNN, která zařadila Kroměříž mezi 11 úžasných míst v České republice, která stojí za to navštívit. CNN článek publikovala na svém webu na odkazu ZDE.

Letošní rok je v Kroměříži plný významných výročí. Město si připomíná 760 svého trvání, Arcibiskupský zámek spolu s Podzámeckou a Květnou zahradou 25 let od zápisu na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO a také 350 let od založení historické zámecké obrazárny. V duchu oslav těchto a dalších významných výročí se ponese celá nadcházející turistická sezona.

Informace o chystaných akcích lze nalézt na internetových stránkách ZDEZDE a ZDE a také na facebookových stránkách kroměřížské radnice a Domu kultury.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…