Kroměříž: Pomoc je na jihu Moravy, sbírku podpořily desítky lidí

02.07.2021 12:18

Kroměřížská radnice dnes přepravila materiální pomoc lidem poškozeným tornádem do centrálního skladiště pomoci do Hodonína. V autě byly věci, které věnovali obyvatelé Kroměříže. „Přírodní katastrofa způsobila na jihu Moravy velké škody, bohužel včetně obětí na životech. Rád bych všem občanům, kteří na sběrné místo v Kotojedské ulici přinesli mnohé užitečné předměty, za pomoc poškozeným poděkoval,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Kroměříž: Pomoc je na jihu Moravy, sbírku podpořily desítky lidí
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Občané Kroměříže darovali například potřebné nářadí a stavební materiál, jako jsou hřebíky, vrtačky, lepidla, tmely, plachty, kolečka či obklady, léky, prodlužovací kabely i věci na úklid, jako jsou kýble a košťata.

Nejedná se o jedinou pomoc, která na jižní Moravu míří z Kroměříže. Na místě neštěstí v tomto týdnu pomáhali kroměřížští dobrovolní hasiči. „Další pomoc vznikala spontánně. Například na ZŠ Slovan mezi sebou zaměstnanci a školáci vybrali asi 70 tisíc korun, které poslali na pomoc lidem, které tornádo připravilo o střechu nad hlavou. Moc si vážím tohoto i dalších projevů solidarity,“ dodal Němec.

Vedení města připravuje také finanční pomoc pro poškozené obce. Kvůli tomuto bodu se v pátek 2. července sejdou zastupitelé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…